Carpe Vitam, het knabbelbos

Een van mijn obsessies is FOOD, met hoofdletters.

Niet alleen het eten van voedsel, maar met name de toepassing, de bewerking en de herkomst.

Met de herkomst bedoel ik natuurlijk de plek waar het vandaan komt, maar ook wie ermee bezig is, het verhaal achter het voedsel en de mensen die zo gepassioneerd bezig zijn met het maken van iets wat voor ons allen een basis behoefte is.

Uit deze interesse en mijn persoonlijke missie: ‘ de wereld net iets beter maken dan voordat ik er was’ , is de gedachte ontstaan om vanuit een holistische gedachte een voedsel oase te creeren en waarom dan niet bij het dorp die zelf een paradijselijke naam heeft: Elim Halverwege 2017, ergens rond mijn laatste maanden bij Bonfait, ben ik voorzitter en kartrekker geworden van het permacultuurproject / voedselbos Carpe Vitam in Elim.

Was het in 2016 nog niets meer dan gras en paardenweide, proberen we  nu op pragmatische wijze een plek te creeren voor natuur, agriforestry, sociale ontmoetingsplek en educatie.

Op mijn persoonlijke website zal ik zo af en toe een blog schrijven over een bijzonder product wat we geoogst hebben uit het voedselbos, met een daarbij behoren simpel en lekker gerecht. Op een aantal zondagen per jaar zijn en vrijwilligersdagen inclusief gratis lunch, waar je bij voor opgave van harte welkom bent om te komen kijken, helpen, ervaren, en misschien wel te oogsten.

Deze dagen worden bekend gemaakt op de facebooksite van het voedselbos. Wil je meer weten? kijk dan op de facebooksite of stuur mij een berichtje via het contact formulier.

proef het leven! Dewy